• '99.
    Međunarodni dan borbe protiv nasilja nad ženama- 25. studenoga obilježava brutalno ubojstvo triju aktivistica, sestara Mirabal u Dominikanskoj Republici. Od 1999. godine, UN su i službeno priznali ovaj dan.
  • Od 1. siječnja 2012. do 31. prosinca 2016. u Hrvatskoj su ubijene 72 žene od strane partnera, bivših partnera i bliskih muških osoba.
  • 88
    Muškarci čine 88,8% od prijavljenih počinitelja kaznenih djela nasilja u obitelji.
  • 14
    Godišnje u Hrvatskoj od 11 do 14 žena ubijene su od strane muškarca s kojim su bile u vezi ili braku ili u krvnom srodstvu.

Sastanak s predstavnicom Veleposlanstva Francuske

11.10.2018
Predstavnice Pravobraniteljice za ravnopravnost spolova, savjetnice Martina Strunjak i Nevenka Sudar, sastale su se s atašeom za administrativnu i europsku suradnju Francuskog Veleposlanstva u Hrvatskoj, Delphine Dufoix, vezano za razmjenu informacija o zakonodavnoj praksi vezanoj uz prava rodilja i roditeljske potpore, reguliranje pitanja vezanih uz prostituciju te problematiku nasilja prema ženama i obiteljsko nasilje. 

Predstavnice Pravobraniteljice predstavile su i aktualne aktivnosti dva EU projekta kojima je Pravobraniteljica nositeljica: 'Prema učinkovitijoj zaštiti: promjena sustava za borbu protiv nasilja prema ženama' i „Jednaka prava-jednake plaće-jednake mirovine“. Dogovorena je daljnja suradnja na pitanjima od zajedničkog interesa.