• Od 1. siječnja 2012. do 31. prosinca 2016. u Hrvatskoj su ubijene 72 žene od strane partnera, bivših partnera i bliskih muških osoba.
  • 88
    Muškarci čine 88,8% od prijavljenih počinitelja kaznenih djela nasilja u obitelji.
  • 14
    Godišnje u Hrvatskoj od 11 do 14 žena ubijene su od strane muškarca s kojim su bile u vezi ili braku ili u krvnom srodstvu.

Pripreme za edukaciju sudaca/sudkinja, državnih odvjetnika/ica i policijskih službenika/ica

06.06.2018

Pravobraniteljica za ravnopravnost spolova održala je sastanak s partnerskim organizacijama Pravosudnom i Policijskom akademijom vezan za edukaciju sudaca/sutkinja, državnih odvjetnika/ica, policijskih službenika/ica koja se planira provoditi od jeseni a u sklopu EU projekta - 'Izgradnja efikasnije zaštite: promjena sustava za borbu protiv nasilja prema ženama'. Na sastanku je dogovorena dalnja suradnja vezana za provedbu planiranih projektnih aktivnosti.


Na sastanku u prostorijama Pravobraniteljice nazočili su: Mladenka Morović (PRS), Danijela Stanojević (koordinatorica), Josip Grgić (PRS), mr. sc. Nella Popović, načelnica Odjela/ Odjel za međunarodnu suradnju i pripremu projekata (Pravosudna akademija), Ingrid Floigl Lončar, viša stručna savjetnica/ Odjel za međunarodnu suradnju i pripremu projekata (Pravosudna akademija) i Suzana Kikić, voditeljica programa specijalizacije (Policijska akademija).