• '99.
    Međunarodni dan borbe protiv nasilja nad ženama- 25. studenoga obilježava brutalno ubojstvo triju aktivistica, sestara Mirabal u Dominikanskoj Republici. Od 1999. godine, UN su i službeno priznali ovaj dan.
  • Od 1. siječnja 2012. do 31. prosinca 2016. u Hrvatskoj su ubijene 72 žene od strane partnera, bivših partnera i bliskih muških osoba.
  • 88
    Muškarci čine 88,8% od prijavljenih počinitelja kaznenih djela nasilja u obitelji.
  • 14
    Godišnje u Hrvatskoj od 11 do 14 žena ubijene su od strane muškarca s kojim su bile u vezi ili braku ili u krvnom srodstvu.

Pravobraniteljica održala sastanak s partnerskom organizacijom Ženska soba

17.01.2019
Pravobraniteljica za ravnopravnost spolova Višnja Ljubičić održala je redovni sastanak s partnerskom organizacijom Ženska soba- centar za seksualna prava na EU projektu „Izgradnja učinkovitije zaštite: promjena sustava za borbu protiv nasilja prema ženama“. Na sastanku se razgovaralo o provedbi aktivnosti planiranih u 2019. godini, poput organiziranja okruglog stola početkom ožujka i prikazivanja dokumentarnog filma o nasilju prema ženama tim povodom.

Na sastanku su sudjelovale Maja Mamula, koordinatorica Ženske sobe i suradnice Anotnija Hojt Ilić i Anamarija Droždanj Kranjec, a uz pravobraniteljicu za ravnopravnost spolova Višnju Ljubičić, suradnici Mladenka Morović, voditeljica Službe za opće poslove te Srđan Kerčević, koordinator projekta VAWA.