• '99.
    Međunarodni dan borbe protiv nasilja nad ženama- 25. studenoga obilježava brutalno ubojstvo triju aktivistica, sestara Mirabal u Dominikanskoj Republici. Od 1999. godine, UN su i službeno priznali ovaj dan.
  • Od 1. siječnja 2012. do 31. prosinca 2016. u Hrvatskoj su ubijene 72 žene od strane partnera, bivših partnera i bliskih muških osoba.
  • 88
    Muškarci čine 88,8% od prijavljenih počinitelja kaznenih djela nasilja u obitelji.
  • 14
    Godišnje u Hrvatskoj od 11 do 14 žena ubijene su od strane muškarca s kojim su bile u vezi ili braku ili u krvnom srodstvu.

Održan sastanak s Pravosudnom akademijom za provedbu serije edukacija u okviru projekta VAWA

16.10.2018
Pravobraniteljica za ravnopravnost spolova Višnja Ljubičić održala je pripremni sastanak s Pravosudnom akademijom kao pridruženim partnerima na projektu 'Prema učinkovitijoj zaštiti: promjena sustava za borbu protiv nasilja prema ženama' o aktivnostima u okviru provedbe druge projektne cjeline „Poboljšanje kapaciteta za odgovoranje na nasilje prema ženama“s ciljem definiranja okvira za provedbu edukacija koje će unaprijediti znanja i iskustva sutkinja i sudaca prekršajnih i kaznenih sudova te odvjetnica i odvjetnika državnog odvjetništva o nasilju prema ženama, nasilju u obitelji i femicidu.

Na sastanku su sudjelovali Nella Popović, načelnica Odjela za međunarodnu suradnju i pripremu projekata Pravosudne akademije, Pravobraniteljica za ravnopravnost spolova Višnja Ljubičić sa suradnicama/cima Mladenkom Morović, project assistant – članicom, Nebojšom Paunovićem, project assistant – članom, Sandom Brumen, koordinatoricom projekta Pravobraniteljice „Jednaka prava - jednake plaće - jednake mirovine“ i koordinatorom projekta VAWA Pravobraniteljice, Srđanom Kerčevićem – članom.